Nakiri Kniv – Bäst i test 

I denna artikel finns affiliate länkar till Amazon.se. Det innebär att vi får en liten kommission på kvalificerade köp, men det påverkar inte priset för dig som kund. 

De knivar som kallas Nakiri är en typ av japanska knivar som är designade för att skära grönsaker, men kan såklart även användas till frukt och grönsaker. Då det är ett effektivt och populärt köksredskap har vi självklart dedikerat en artikel åt att lista tre riktigt bra, snygga och prisvärda Nakiriknivar för dig att välja på.   

La Tims – Bästa Nakiri Kniv 

Med denna riktiga skönhet från La Tims så tycker vi att man får en blandning av en riktigt bra nakirikniv, med ett snygg utseende och till ett bra pris. Den totala storleken på kniven är 33 cm, varav bladet är 20 och handtaget 13. Men sin vikt på 290 gram är det även den tyngsta modellen på listan vilket gör den väldigt effektiv och kniven gör mycket av jobbet åt dig då du knappt behöver tillsätta någon kraft för att den enkelt ska skära genom grönsaker eller de lite tjockare rotfrukterna. Som syns på mönstret i kniven är modellen gjord av rostfritt damaskusstål som är känt för sin extrema hårdhet och är det val som gör att kniven kommer hålla sig som ny väldigt länge. 

Slutsats

Vi tycker att detta är en riktig vinnare som blandar högsta kvalitet med ett bra pris och därför tycker vi att detta är den bästa nakiri kniven. 

XYJ Nakiri Kniv – Budgetalterntiv 

Om man vill ha en nakirikniv utan att lägga ut mer pengar än på en vanlig kniv så tycker vi att XYJ är ett bra alternativ, i alla fall om man är villig att tumma lite på några saker. Modellen är tillverkad i rostfritt stål och har ett rätt snyggt mönster i bladet som liknar Damascus. Men stålet är inte av samma kvalitet som på de andra två modellerna på listan och även om det fortfarande är bra jämfört med många vanliga knivar i samma prisklass så kommer det att slits snabbare än de modellerna. Även handtaget är i stål vilket gör att finishen inte känns lika lyxig som de andra två modellerna. 

Slutsats

XYJ är en kniv som inte är lika bra eller snygg som de andra på listan, men då den är väldigt billig så tycker vi att den slår rätt långt över sin prisklass. Därför är den det bästa budgetalternativet. 

Hezhen Nakirikniv – Snyggaste alternativet 

Med Hezhen har det inte snålats på något och därför kommer det kanske inte som någon chock att den även är det dyraste alternativet på listan. Trots detta är den prisvärd till både utseende och funktion. Precis som vår testvinnare är Hezhen tillverkad i Damaskusstål som är anledningen till det fräcka mönstret man ser på bladet och den största orsaken till knivens förmåga när det kommer till att väldigt precis skära grönsaker och frukt. Handtaget är i trä som formats på ett sätt som är både snyggt och gör att kniven ligger väldigt skönt i handen när man använder den. Hela Hezhen osar lyx då även kartongen som kniven kommer i är elegant och vi tycker utan tvekan att detta är den snyggaste nakiri kniven vi testat.  

Slutsats

Detta alternativ är för dig som tycker att utseendet är viktigt. Kniven presterar lika bra som vår testvinnare men sticker ut med sin elegans och utan att priset springer iväg allt för mycket. Därför rekommenderar vi köp!

Vad är en nakirikniv?

Denna typ av kniv är designad specifikt för att skära grönsaker, frukt eller örter. Så detta är en specialinriktad kniv som inte är speciellt allround. Anledningen att den är så effektiv är för att bladet är rektangulärt vilket gör att den vassa delen ligger jämnt mot skärbrädan när man skurit igenom grönsaken. Det gör att kanterna blir snygga och det tar bort risken att det man skär kommer att fortsätta sitta ihop i skalet eller skinnet som det ofta kan göra med en vanlig kniv. Nakiriknivar har även mer tyngd i knivens framkant vilket gör att den sköter mer av jobbet åt dig och du behöver bara sätta den på plats och i princip bara styra kniven när man skär med den.    

Slutsats

Nu har du fått tre riktigt bra knivar presenterade för dig och nu återstår bara för dig att klicka hem den kniv som passar in bäst i ditt kök.