Damascus Kniv – Bäst i test

I denna artikel finns affiliate länkar till Amazon.se. Det innebär att vi får en liten kommission på kvalificerade köp, men det påverkar inte priset för dig som kund. 

Damaskusknivar är kända för sin höga kvalitet, fräcka design och för att vara väldigt precisa när man använder dem. I denna artikel har vi djupdykt för att hitta de tre bästa damaskusknivarna så att du slipper gissa när du ska investera i en ny! 

Shan Zu Damascus Kniv – Bästa köpet 

Om man är på jakt efter en Damascus kniv och vill blanda kvalitet och design med ett bra pris så är detta alternativ från Shun Zu enligt oss det bästa köpet. Och det är inte bara vi som tycker så, utan modellen är även en bästsäljare på Amazon och har hela 4,6 av 5 stjärnor efter att 6000 personer recenserat produkten. Mittendelen av bladet är i japanskt stål, sedan ligger det 33 lager rostfritt damaskus stål runt som ger kniven dess precisa förmåga och vackra mönster. 

Slutsats

Vi tycker detta är en riktigt bra damaskus kniv till ett väldigt bra pris. Vi rekommenderar köp!

Wakoli Damaskus Kniv – Bäst set 

Om du är på jakt efter mer än en kniv och vill byta ut hela din uppsättning till damaskusknivar så är detta set från Wakoli både prisvärt och av hög kvalitet. Till setet ingår 6 olika knivar med en bladlängd från 8,5 till 20,5 cm. Handtaget med knivarna gör sig väldigt snyggt till bladet och är tillverkat i pakkaträ. Stålet är i den klassiska damascus-looken och man ser tydligt mönster på kniven. 

Slutsats

Det är inte billigt att byta ut alla knivar till damaskusknivar, men vi tycker att med detta set från Wakoli kan man göra det till ett under omständigheterna bra pris trots att man får riktigt bra knivar!  

Yousunlong Damaskus Kniv – Snyggaste alternativet 

Denna typen av knivar är inte bara väldigt effektiva och bra när man använder dem till att skära saker. De är nämligen även väldigt snygga och har man dem hängande framme i köket så blir de en fräck inredningsdetalj. Detta alternativ från Yousunlong har väldigt tydligt mönster på bladet och sticker verkligen ut på ett fräckt sätt, och därför tycker vi att det är den snyggaste modellen. Kniven presterar dessutom lika bra som den ser ut och på länken nedan finns den i några olika varianter och storlekar att välja på. 

Slutsats

Detta är en lite dyrare kniv och vi tycker inte att den är lika prisvärd som de två första alternativen på listan. Men om utseendet är lika viktigt som knivens förmåga så är detta vår vinnare! 

Vad är en Damascus kniv? 

Damascusknivar är kända för att vara väldigt slitstarka och de känns igen på dess utseende med vågiga mönster i stålet. Det finns damaskusknivar av alla olika storlekar och design, det som ger dem namnet är att de är tillverkade av damaskusstål som är känt för sin extrema hårdhet. Det gör att denna typen av knivar håller väldigt länge utan att bladet slits och blir trubbigt, dessutom är knivarna extremt vassa och av de något tyngre slaget jämfört med en vanlig kniv, vilket innebär att de skär precist utan att du behöver trycka speciellt mycket, om ens något.