Japanska Knivar Set – Bäst i Test

I denna artikel finns affiliate länkar till Amazon.se. Det innebär att vi får en liten kommission på kvalificerade köp, men det påverkar inte priset för dig som kund. 

För dig som vill byta ut flera eller alla dina köksknivar till japanska knivar så är det billigaste alternativet att köpa set med knivar. Precis som vanligt har vi testat fram ett gäng bra, snygga och prisvärda alternativ för dig att välja på. 

Ginsu Chikara – Bästa Köpet 

Vill du ha ett helt set med japanska knivar så brukar det kunna bli en riktigt dyr historia, men med Ginsu Chikara så får du ett set i hela 12 delar för en rimlig summa. Och det är inte bara vi som tycker om modellen, utan det är ett populärt alternativ på Amazon och med nästan 1000 recensioner så har Ginsu Chikara ett betyg på 4,4 av 5 stjärnor. 

Med detta setet så får du en hel uppsättning köksknivar i olika storlekar för att du ska ha en sylvass kniv för alla olika uppdrag som kan tänkas uppstå i köket. För att det ska vara enkelt att förvara så medföljer bambublocket på bilden där det finns fack att sätta ner knivarna när de inte används. Alla knivarna är tillverkade i Japanskt stål av hög kvalitet och handtaget är rundat och lite lättare. Finishen på knivarna är väldigt elegant och vi tycker att både utseende och förmåga gör setet väldigt prisvärt. 

Slutsats

Vill man uppdatera hela knivlådan så är detta ett prisvärt sätt att göra det med riktigt bra japanska knivar! Vi rekommenderar Ginsu Chikara som det bästa köpet!

Hezhen Japanskt knivset – Bäst i test 

Hezhen är ett märke som poppar upp på flera av våra listor och det är inte utan anledning då deras knivar är riktigt bra, och jag personligen älskar utseendet. Detta är ett set i 5 delar där det ingår en brödkniv, kökskniv, kniv för grönsaker och fruktknivar. Detta är det knivset som vi tycker är bäst i test då knivarna är väldigt slitstarka, extremt vassa och direkt när man får någon av knivarna i handen så osar det kvalitet. Modellen är tillverkad i damaskusstål som både är väldigt hårt och ger knivbladet dess vackra mönster. Stålet ligger i 67 lager. Handtaget är i behandlat sykomorträ som är skönt att hålla i.   

Slutsats

Detta är ett knivset som är lika snyggt som det är bra. Därför blir det vår testvinnare och setet vi rekommenderar att köpa om du vill ha det bästa japanska knivsetet. 

Euna Japanska Knivar Set – Budgetalternativ 

Vill man byta alla knivar i köket så kan det bli dyrt, men vi tycker att vi hittat ett alternativ med Euna som är väldigt billigt då man får 5 knivar för strax över 800 kr. Trots ett lågt pris är knivarna väldigt snygga med den svarta finishen och handtaget i gråmelerad polypropen. Vi blir faktiskt lite förvånade över hur fina knivarna är sett till vad de kostar och detsamma gäller hur bra de är att använda och de skär väldigt bra och gör snygga kanter. Nedsidan med detta set är att vi misstänker att de kommer att slitas lite snabbare än de andra två alternativen på listan då stålet inte riktigt är av lika hög kvalitet, men det hade vi inte räknat med då priset är betydligt lägre än de andra alternativen. 

Slutsats

Vill man komma undan billigt för ett set med 5 japanska knivar så är Euna setet du ska köpa. 

Vad man ska tänka på innan man köper ett set man japanska knivar 

Innan du öppnar plonkan och slår till på dina nya köksknivar så är det några saker man bör tänka igenom för att köpet ska bli rätt just för dig. Därför har vi skrivit ihop en kort köpguide nedan. 

Olika typer av knivar

För det första är det viktigt att förstå de olika typerna av japanska knivar som finns tillgängliga. Japanska knivar varierar i form och funktion beroende på deras användningsområde. Till exempel är santoku-knivar allroundknivar som passar för olika uppgifter som skivning, tärning och hackning, medan deba-knivar är specialiserade på att filéa fisk. Så de är viktigt att fundera igenom vad du faktiskt ska använda dina knivar till och vilka behov just du har. 

Material

Ett annat viktigt övervägande är knivens material. Japanska knivar är kända för sitt högkvalitativa stål, vanligtvis tillverkat av material som damaskusstål eller VG-10-stål. Det är viktigt att välja ett material som passar din budget och behov. Damaskusstål är känt för sin vackra textur och skärpa, medan VG-10-stål är känt för sin överlägsna skärpa och motståndskraft mot rost.

Skärptålighet är också en viktig faktor att tänka på. Japanska knivar är kända för sin skärpa och behöver vanligtvis inte slipas lika ofta som västerländska knivar. Att välja en kniv med en hög hårdhet på stålet kan öka dess skärphållighet och livslängd.

Utformning

Ergonomi och hanterbarhet är också viktiga aspekter att överväga. Att välja en kniv med en bekväm och säker handtagsdesign kan minska risken för skador och trötthet under långa perioder av användning. För dig som främst använder knivarna kortare stunder är det kanske inte lika viktigt, men handtaget är en viktig del av knivens utseende och det är något som många prioriterar ganska högt. 

Slutsats

Nu har du fått 3 riktigt grymma set med japanska knivar och en guide på vad du ska tänka på. Nu återstår bara för dig att välja ut din favorit och klicka hem den!